֤ Metal Blocks™

Gecontamineerd staalschroot

Wat is een ֤ Metal Block?

 

֤ Metal Company (PMC) maakt van verontreinigd staalafval een nieuwe premium grondstof de zogenaamde ֤ Metal Block (PMB’s). Deze PMB’s hebben gelijkwaardige kwaliteiten van ruwijzer echter zijn gemaakt van gerecycled schroot.

De ֤ Metal Blocks worden gegoten in een baksteen formaat en zijn volledig vrij van vuilaanhang. Door het compacte formaat kunnen de PMB’s efficiënt en gericht worden ingezet in uw productieproces. U staat dus nooit meer voor verrassingen tijdens het smelten door afwijkingen in de smelt.

De voordelen:

  • Tenminste 92% Ferro en met een hoog Carbon content, typisch 3.5 – 4.5%. Stimuleert sneller smelten en verhoogd productiviteit.
  • 100% grondstof, dus geen vuilaanhang meer.
  • Hoge densiteit, de Blocks hebben het formaat van een baksteen en een gewicht van circa 7 kg per PMB.
  • Vooraf bekende chemische samenstelling dus geen verrassingen meer in de smelt.
  • U draagt bij aan een circulair proces: 1 ton PMB = 1 ton CO2 besparing.
֤ Metal Blocks

Besparing van CO2-uitstoot

 

Ten opzichte van fabrieken die staal uit ijzererts maken, vermindert deze oplossing de CO2-uitstoot met 50 procent. In vergelijking met de productie van staal uit ijzerterts levert dit een CO2-besparing op van 150.000 ton per jaar. Dat is evenveel als de jaarlijkse uitstoot van 45.000 personenauto’s.

De hoogwaardige grondstof (PMB’s)

 

De PMB’s worden geproduceerd in een batch van 20 ton met een bekende chemische samenstelling. Dit zijn gegarandeerd premium producten, waardoor er geen analyses meer nodig zijn. Ze kunnen per container worden afgeleverd bij de klant.

Verkoopvoorwaarden

 

Op iedere overeenkomst, offerte, aanbieding en opdracht zijn de algemene verkoopvoorwaarden van ֤ Metal Company B.V. van toepassing.


De verkoop van PMB’s gaat binnenkort van start

 

Wilt u meer informatie ontvangen over deze PMB’s? Vult u dan onderstaand formulier in.

Uw gegevens